Ανθρωπιστική βοήθεια

   Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας εκτός από την πλούσια δράση που έχει να επιδείξει σε δράσεις φιλοπεριβαλλοντικές και φιλοθηραματικές, δεν μένει ασυγκίνητος στις δύσκολες μέρες της οικονομικής ύφεσης που πλήττουν την τοπική κοινωνία και ανταποκρίθηκε άμεσα σε κάλεσμα τόσο της Ιεράς Μητρόπολης όσο και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας προκειμένου να συμπαρασταθεί στην επιβίωση των συνανθρώπων μας με τη συλλογή ειδών ένδυσης, υπόδησης και κυρίως τροφίμων με σκοπό να διατεθούν σε συμπολίτες που το έχουν ανάγκη.

Το Πάσχα 2012 ενίσχυσε τις φιλανθρωπικές δράσεις της Εκκλησίας. Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δράμας και την καθοδήγησή της διέθεσε ενόψει των εορτών του Πάσχα 2012 πάνω από 250 kg τροφίμων, αλλά και είδη ρουχισμού και υπόδησης, τα οποία ενίσχυσαν το συσσίτιο που προσφέρει εδώ και χρόνια ο Ιερός Ναός των Αγίων 12 Αποστόλων στη Δράμα. 
Ενόψει των εορτών του Πάσχα 2012 διέθεσε επίσης τρόφιμα σε άπορους συμπολίτες μας μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας.
Η προσπάθεια αυτή επαναλήφθηκε για τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους όταν ο Κυνηγετικός Σύλλογος Δράμας δείχνοντας και πάλι το κοινωνικό του πρόσωπο διέθεσε είδη πρώτης ανάγκης σε συμπολίτες μας σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας διαμέσου του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου Δράμας.
Η έμπρακτη στήριξη της κυνηγετικής οικογένειας σε συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας επισφραγίστηκε με την συμμετοχή του Συλλόγου μας στο Τοπικό Σύμφωνο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας που συνυπέγραψαν 35 τοπικοί φορείς και έχει ως στόχο την επιτυχή και διαρκή διαχρονικά αντιμετώπιση προβλημάτων που υφίστανται στον τομέα υποστήριξης «ευπαθών κοινωνικών ομάδων», αλλά και στους τομείς “παιδί και οικογένεια” και “πρωτοβάθμιας περίθαλψης-δημόσιας υγείας”.